Uitreiking wandelboekje

Een bonte stoet van bomen. Zaterdag 9 oktober was de officiële afsluiting van : de groenste stad van Nederland", maar Vlaardingen is komend jaar ook de "groenste stad van Europa"! Kan het mooier? Dit werd gevierd op het zonovergoten terras van de Wijnboerderij in de Zuidbuurt. Als promotie werd ook een wandel/bomenboekje gepresenteerd: vier bomenwandelingen, in elk klavertje van Vlaardingen één. Een initiatief van Stichting Boombehoud Vlaardingen en in samenwerking met de Gemeente en de VVV tot stand gebracht. Een prachtig, illustratief en kleurrijk boekje. Bij de VVV te koop voor maar 3,50 euro. Wandelingen die je ánders laten kijken naar bomen en waarin allerlei 'bomenweetjes' te vinden zijn.

Het eerste boekje werd door de voorzitter van Stichting Boombehoud officieel overhandigd aan de heer Gerard Davidse, boomadviseur van Stichting Boombehoud Vlaardingen. De stichting heeft veel te danken aan de inzet van Gerard Davidse en zijn deskundige adviezen. Verder werd de heer Davidse verrast doordat hij uit handen van wethouder Jan Robberegt de Vlaardingse stadspeld kreeg opgespeld. Een eervolle verdienste voor de tijd dat hij werkzaam was als hoofd van de afdeling Plantsoenendienst. Gerard Davidse heeft Vlaardingen op de kaart gezet met het ecologisch groenbeheer. Ook was hij de grondlegger van het huidige groenbeleid en de prachtige boomrijke wijken in Vlaardingen, waarvoor de gemeente de eretitel "Groenste stad" mocht ontvangen.

Nadat Mark Meijer, medewerker van De Bomenwacht, een interessante lezing had gehouden over bomen, werd een korte wandeling door de polder gehouden. Na de wandeling kon men nog nagenieten met een drankje en een hapje op het terras. Een bijzondere geslaagde middag. We hopen zo weer een goede start gegeven te hebben voor een groen jaar met veel aandacht voor de bomen.

Nelleke van der Luit.